BUDAK2 BAEK

Friday, March 18, 2011

berblogging !

Assalamualaikum...



haaaaiiiiiiii sumeeerrrr...... lamer  tak dengar cerite sal sayakan... (macamlah ada orang kesah)
hak3... perasan cket jer...

okei2.... entry kali ni simple je... nak story cket naper susah sgt saya nk berblogging...hehe.
lau saya nak post entry baru memang ambik mase cket banyak....

sebabnye.......

nak guna laptop selalu berebut ngan adik... dan seperti selalu die yang menang dengan menggunakan kuasa vektor ibu..... huh... sabo jer la..... tu baru ada sorang jer adik.... lau ramai..... mak aih...
ese jawabla sendiri yo....

almaklumlah guna broadbandkan bab tu berebut laptop.... komputer ada tapi biasela wat perhiasan ..hehe
monitor okei and yang lain pun okei jugak just cpu jer ada masalah kritikal di jantungnye dan apabila wat pembedahan... huih.. tak dapet eden nok nolong.....

guna laptop ibu.. ibu pulak sambung study... so.. time ibu wat assignment tak dapatla nak online..huhu..
tapi tak per tak dapat guna laptop ibu.. ngadap ke laptop abang....ngadap jer tak bukak2 and sambil mata terkebil-kebil kat situ... tak der la.. bukak laptop abang main game or nonton movie... time ni lau tengah boring2 tak tau nak wat ape lar.... nak blaja otak pun dah kering... tak kan la nak ngadap ke buku 24 jam... maunye jeng otak ni....so kite relax2 ar cket.. cket jer jangan banyak2 SPM duk menanti ujung taun ni....
dup dap dup dap dup dap jantungku... debar woo... perasaan pun dah bercampur baur dah..... tak tahu apa rase sekarang..... wish me the best of luck... boley jawab SPM nanti.. insyaallah... amin (jawab dengan jawapan yang betol la.. lau boley jawab, jawapan salah, tak kemana jugak kan...) ayat ni selalu saya pakai time exam yg biase2 ni... tiap2 hari lepas exam, ibu mesti tanya "hari ni kak chik periksa apa? boley jawab ker periksa hari ni?"
so... saya dengan penuh confidentnye jawab "hari ni periksa add math.... boley.... semua soklan kak chik ley jawab.. tapi jawapan tu jer tak tahu betol ker tak... hehe"


okei la.... rasenye kat atas tu dah terkeluar dari tajuk cket.... hehe...sambung balik.. selain berebut-rebut nak guna internet ni..... saya sendiri ni ha lau ada mase berblogging, bukak jer blog nak update, tak tahu nak wat post pasal apa... padahal story yg nak dikongsi banyak la jugak..(banyak ker) ye la... duk goyang kaki saja2 pun, banyak pulak cerite yg nak dipost.. asyik keluar jer dalam kepala ni.... tapi bile jer bukak blog ni tak tahu nak wat per.... terus blank....hahaha.. (bakpo la nga kawe ni dih)
and kadang2 tu bukak blog edit2 and hias2 cket biar nampak santek, kemas jer orang tengok..(macam la ada orang nak tengok) wuwu...

tapi tak per.. saya akan terus menerus berusaha maju dalam bidang berblogging ni.... blogging jer ke? yg lain?
ish.... yang lain pun maju jugak ... MALAYSIA BOLEH, SAYA PUN BOLEH.... cheh.... semangat berkobar-kobar ni.... =)


pic kat bawah ni sumer pic adik saya a.k.a budak manje... hak3... anak bongsu la katakan....
sajer jer letak pic ni... wat cuci2 mata cket.... and nak panjangkan entry.... hik3...



 suke bebenor tunjuk gigi arnab dua putung die tu...




saranghae..




 budak manje ngan satu2nye abang saya..
the only one....
saya dikira untung la dalam soal adik beradik ni
ada sorang abang..sorang kakak..sorang adik pompuan..
walaupun tak der adik lelaki tapi adik saya ni pun ada orang tertukar ngan jantina die...
betul...... ada sekali tu kan... masa jaga ibu saya dalam wad tahun lepas.... ibu operate lutut...
ada la sorang makcik doc tu... die masuk dalam bilik ibu saya nak kasi newspaper, then biler 
ternampak adik saya die cakap "hai... handsome boy"
 hakhakhakhakhakhak
saya yang ada kat situ duk kemas2 barang tergelak sampai berguling -guling... 
okei.. fine.. tipu jer yang guling2 tu... just ignore it....
padahal masa tu adik saya pakai sweater warna pink, macam gamba kat atas tu...
boleh die tertukar.... last2 biler ibu saya cakap "girl la doktor" 
"ohhh.... sorie la aunty tak perasan" 
"cute girl la lau cam tu"
huhu... sian adik... die tak pakai tudung masa tu... bab tu orang boleh tertukar... 
rambut pendek cam lelaki.... kecik2 ni tak boley rambut panjang, tak pandai nak jaga... 
rambut pulak tebal... bab tu gunting pendek..huhu.... sabo jer la dik yer...




 amboi2.. kemain lagi.... penari skk3 terr....




kiteorang selalu dipanggil tom and jerry kat rumah, sebabnye kami berdua ni selalu bergaduh...
tak kire waktu, tempat asyik gaduh jer...
kejap gaduh kejap berbaik
macam tom and jerry la kan...
yang mana satu banyak tu (gaduh or berbaik) half half... sama jer... hak3..



tengok...








saya suke panggil die budak kering...hak3...
makan banyak tapi badan sepapan..
tinggi pulak tu.. ngan saya pun bawah cket jer dari hidung saya ni ha.....
beza 8 tahun.... ntah2 tahun depan lebih tinggi dari saya tak... huih..
tapi yang pasti lau adik tinggi sekali, saya yang kedua and my sis yang last sekali...
terbalik pulak kak ngah ngan adik ni.... huhu



okei la... thats all....
sambung pulak lain kali yer...... 



Thanks for reading this entry...=)


No comments:

Post a Comment