BUDAK2 BAEK

Monday, January 17, 2011

uhuk.. uhuk.... berabuk...!!


 Assalamualaikum...



baca pada title tu pun dah tahu dah....
lameee giileeer tak update blog. lebey kurang setengah bulan saya tak update.. huh.lame tu.
ala kire lamer la. lebey dari sehari... huhu..

hmm... nak cakap pasal apa pun tak tahu..adoiy.. rse janggal plak dah lame tak menaip ni...
mak chik blur nie pun satu tengah malam baru rase gatal tangan nak menaip... yang tak tahannya die sendiri pun tak tahu nak cerite pasal apa...adoiyai..

emm...
meh lah nak citer siket apa yang berlaku kat sekolah sampai tak ada masa mak chik nak berblog-blog ni....
biase lar name pun budak sekolah lagi kan... mesti lar sibuk... mengalahkan perdana menteri plak...
(walaupun diri sebenarnye tak berapa sibuk, saja jer nak menyibukkan diri.hehe)

Ok. mula-mula kite citer pasal minggu pertama sekolah... korang nak tahu tak hari pertama melangkah dalam kelas dengan keadaan kelasku yang banjir itu.. ya.. banjir... banjir dalam kelas.. atap sekolahku bocor.. budak form 5 duk kat bangunan yang lebey kurang nak kate lamer sangat tak jugak.. tapi berbanding dengan kelas saya ada lagi satu kelas yang lagi teruk. habis papan-papan kenyataan kat belakang tu rosak sampai dah nak naik kulat... yela masa tu kan kelantan banjir.. nasib baek banjir lam kelas jer bukan satu sekolah.... tapi bez jugak banjir satu sekolah... tak payah la pergi sekolah.... duk terperap jer dalam rumah sambil layan pesbuk.....lalalala......
nampak sangat malas pergi sekolah... ish.. tak bley tak bley.... dah lah awak tu nk prekse SPM tahun ni cik kak oi.... sedar la dalam mimpi tu yer... huh. rase kecut plak perut ni lau pikirkan pasal exam... xbley maen2 dah.... semangat dan azam baru bermula dari awal tahun lagi..... yea.... go more athirah go more...!!!

jika kau fikirkan kau boleh,
kau pasti boleh melakukan, 
jika kau fikirkan ragu-ragu usahamu tidak menentu,

percaya apa kau usahakan,
berfikir boleh melakukan,
bertindak atas kemampuan,
fikirkan boleh.

ENGKAU BOLEH..!! ENGKAU BOLEH..!!

*tetibe rase nak menyanyi plak malam2 bute nie.... semangat tu penting....

p/s: lirik tu tak tahu betol ke tak.... pakat bantai jer apa yang terlintas... hehe
      jadi disini saya akhiri entry saya kali ni... nanti saya sambung lagi citer yang berlaku kat sekolah
      sepanjang bulan januari ini yea.... okeiy.... chow dulu... assalamualaikum... :)

No comments:

Post a Comment