BUDAK2 BAEK

Friday, January 21, 2011

sekolah! sekolah! sekolah!

yea2 esok sekolah...!!
itulah apa yang dikatakan budak2 yang excited nak pegi sekolah.... bagus2!! mula2 dah tunjuk minat nak belajar... memang baguih... teruskan semangat tu yer...=)

okeilah... entry kali ni nak kongsi ngan korang sumer pengalaman makchik blur + jakun pada minggu pertama sekolah sesi 2011... huh.. pejam celik pejam celik dah masuk tahun kelima saya berada di SMKK.... cepat jer masa berlalu.... last year lar kire ni... SPM pun dah tak lamer dah.... sedar2 lar siket cik athirah oi... beberapa bulan jer lagi tu....

hmm... dah namer pun makchik blur sumer perkara yang berlaku sepanjang cuti pun xtahu.... pegi sekolah tahu2 ad cg form 5 berpindah... ada crite pasal org tu lah org ni lah.... macam2 crite ada tapi satu pun saya tak tahu.... tak maju langsung...huhu... biler dah tak tahu tu mula lar sibuk nak bertanya.... "biler cg pindah?" "kelas form 4 tambah satu lagi ker?" "lar dye tu dah putus ngan budak tu ker? ingat kan baru kapel" "kiter tak perlu pakai tudung labuh ker?" macam2 lagi lar..... ish3... ketinggalan flight.. owg len naik flight, kite duk kayuh basikal lagi... biler la nak sampai... adoiy....

HOMEWORK pulak takyah nak citer pnjg2....
first day pun dah berbukit kijer sekolah tu.... seminggu bergunung-gunung..... hampir sumer subjek ada kijer dalam satu minggu.....bagus tu memang bagus..tapi tak larat pulak rase.... tapi rasenye tu baru siket..... tak lame lagi ada kelas tambahan tuk budak2 form 5 ni.... habis kelas kul 2 sambung extra class dari kul 3-5 petang..... lau ada aktiviti kokurikulum.. alamak sampai pukul 6.30 la jawabnye.... hampir 12 jam berada di sekolah..... lain kali bawak jer tilam bantal tido kat sekolah terus.... rekod kehadiran pun selalu awal...hehe

tahun ni pengetua sekolah saya wat banyak pembaharuan... antaranye, tiap2 hari ada perhimpunan... hari ahad perhimpunan khas... hari isnin sampai hari khamis perhimpunan harian... datang sekolah pun tak boleh lewat.. lebey dari kul 7.45 dah tak boley masuk, pintu pagar dah tutup... tak kire cg ker pelajar ker.....memang pengetua baru saya ni tegas.... pastu sumer pelajar lelaki pakai songkok... pelajar pompuan pulak lau boley pakai jilbab dan baju hujung lengan berkancing.... macam budak sekolah agama pulak..... tak pakai jilbab pun takper asalkan tudung lebey paras bahu..... baju pun tak berkancing takper jangan ketat sudey... lau berkancing lagi bagus.... sekolah saya ni sekolah harian biasa jer..... tapi takper la bagus jugak peraturan yang pengetua buat tu..... sumernye nampak sopan.... baguih2...


MUSLIM AND MUSLIMAH

huarrghh... ngantuknyer.. penat...letih...tak larat... kijer sekolah pun ada siket lagi tu.... tak boley nak sambung ler.. otak dah blank, tu yang duk  berblogging tu... kasi hilang siket tension ni.....hehe


 TENSIONNYERRR...!!!


tips hari ini : untuk wajah yang berseri dan sentiasa ceria plus awet muda, elakkan diri kite berada dalam keadaan tension or stress.....hidup mestilah ceria......jangan tension2 yer.... ingaat!!(versi upin dan ipin)



SENYUM SOKMO DEH...!!!

p/s : entry seterusnye.. perkara yang saya lakukan sepanjang cuti sekolah baru2 ni.....=) peace!


No comments:

Post a Comment