BUDAK2 BAEK

Sunday, January 30, 2011

cuti sekolah 2010

Assalamualikum.



fuhhh.... sekolah sesi 2011... last year... exam SPM!!
takut-gembira-berdebar-sedey-teruja-macam2 lagi...
mix cam nasi kerabu daa......
hmm... biler dipikirkan balik sepanjang sebulan saya cuti... cuti sekolah akhir tahun baru2 ni...
boleh kira berapa lame saya belajar revision form 4... bukan kire hari, kire berapa jam.. huh.. nampak sangat malas... adoiy.... nak tahu apa saya lakukan sepanjang cuti tu...

hah... meh sini.. dekat2 siket...
bukannyer aktiviti yang xberfaedah yer... ada kebaikan juga tau.... huhu
first sekali boleh dikatakan 80% saya ngan family duk asyik main badminton pagi, petang, siang, malam duk ngadap ke game tu....haha
takder lar sampai malam... juz petang jer la lepas solat asar.. tapi kadang2 pagi pun kiteorang turun main, semangat punye pasal... lebey2 lagi saya, adik ngan abg, tapi hujung minggu jer la......

hari2 main badminton tak jemu2... dah name pun minat kan.... kami2 ni stat main pun lepas menyaksikan sukan asia di Guangzhou, China ari tu mase mula2 cuti sekolah stat.... ntah tak ingat plak tarikhnyer biler..... al-maklumla saya ni pelupa siket.... nak search kat abg google tu malas plak asenye.... saper2 yang tak tau dan ase nak ambik tau tu boleh la guna khidmat abg google tu yer nescaya beliau dapat bantu kamo sumer...

ok... berbalik pada story tadi.....
lepas jer tengok sukan badminton di sukan asia tu... adik saya la yang stat dulu main game ni...
takkan la die nak main sorang2 kan..... lepas tu dia ajak saya ngan abg main skali..... mula2 malas rasenye nak main.. tapi biler dipikirkan balik daripada duk ngadap laptop yg memang konpemnye xmengeluarkan peluh, lebey baik beriadah.... dapat juga la manfaatnye kan... jaga kesihatan....
lau terperap jer lam umah tu, alamak naik ler berat badan ni..... xbley2.... sebulan pulak tu.....

saya ni memang minat ngan badminton ni, sampai berangan nak jadi pemain badminton negara.... chehhh.... (berangan itu perlu)^^

. .macam die orang ni. .







haha.... asyik berangan jer.... tengok org main memang suke..... mainnye xpandai pun, sampai pegang raket pun salah.. tangan pun rase sakit... hehe.. tu waktu mule2 berjinak nak main badminton.... skarang pandai dah.. dah xrase sakit tangan ni.... lepas training ari2 ngan jurulatih xbertauliah, Incik Bukhari iaitu abg saya, maka boleh lar budak innocent ni bermain daripada satu step ke satu step... 
step by step la bab kate owg putih......tapi yg sukenye ada peningkatan dalam diri saya ni... saya ni kire org yg ada kemajuan la dalam hidup ni.. hehe.. go more thirah go more....

Pada mulanye kiteorg main tanpa net, then tak lamer lepas tu setelah melihat kesungguhan yang terpancar di muka masing2 ni... Incik Razak, my luvly dad belikan kami net tuk kiteorg main.....lain tau mase kite main badminton dengan net or tanpa net.... mula2 memang lar tak dapat nak sesuaikan diri lagi.... lame2 ok lar.....
itu saya.. org lain saya tak tau.....hehe... selain beli net, ayah saya beli satu lagi raket... so, tambah lagi satu koleksi raket dirumahku ini...semuanye 4... boley lar nak main beregu lepas ni.....hihi...
ayah saya beli sumer ni sebenarnye nak joint adventure main skali.... sampaikan pasangan dia pun nak joint jugak.... ibu saya lar tu....=)

Maka kami pun bermain lar dengan penuh aksinye...
pasangan pertama iaitu Incik Razak dan pasangannye Puan Rohana....
pasangan kedua iaitu Incik Bukhari dan pasangannye budak innocent.. saya lar tu....

kire perlawanan mix double lar ni.....hehe

UMPIRE!!!! saper yg jadi umpire ni?!!
jeng....jeng...jeng....
::
::
::
::
::


-afiqah-
. .ni gambar mase die umur 5 tahun. .
suke sgt tengok gambar ni...hehe

skarang ni da masuk 9  tahun
time kiteorg main die lar yg jadi umpire..
merangkap pemain juga la...
tengok...
. .siap bergaya ngan raket lagi. .

. .alahai adik aku. .

da abis daa....
huhu... sambung citer len kali pulak yer..... peace =)



Thanks for reading this entry.


2 comments:

  1. ni boleh jadi pemain badminton negara dah besar nnt..bakat dh adew tuh..=)
    tinggal nak polish je lagih..

    ReplyDelete
  2. huhu... memang ada bakat budak ni...
    saya main dengan dia pun terkejar2 nak amik shuttle...
    polish jangan xpolish! =)

    ReplyDelete